Sunday, 7 August 2011

Habbatus Sauda & Minyak Zaiton Minsyam

SELAMAT DATANG KE SERI MAWAR ONLINE STORE

Di dalam Al Quran terdapat beberapa ayat yang menyebut mengenai pohon zaitun yang penuh barakah dan tentu sekali banyak keistimewaan dan kebaikan yang terdapat pada buah zaitun kepada kehidupan manusia :

Surah At-Tin ayat 1: “Demi (buah) tin dan (buah) zaitun dan Gunung Tursina.”; Surah Al-Mukminun ayat 20 : “Dan pohon kayu keluar daripada Tursina (pohon zaitun) yang menghasilkan minyak…” ; Surah An-Nur: ayat 35 : “…pohon yang banyak berkatnya, (iaitu) pohon zaitun yang tumbuh….”

Di sini kami ingin memanjangkan produk amalan dan pemakanan sunnah untuk sama-sama kita mendapat manfaat dari kebaikan yang telah dijamin oleh Allah kepada kita. Sabda Rasulullah saw mengenai buah ini.
“Gunakanlah sari zaitun sebagai lauk-pauk dan minyak, sesungguhnya ia berasal daripada pohon yang diberkati.”
Marilah kita mengamalkan dan menghidupkan semula penggunaan produk yang berasaskan sunnah dengan meluas melalui pemakanan dan penggunaan minyak zaitun yang tumbuh dengan suburnya bermula dari Iran, Syria dan Palestin sehinggalah ke seluruh Mediterranean sejak 6,000 tahun dahulu.

Antara khasiat minyak zaitun:
 • Mengurangkan pengambilan lemak dalam diet harian
 • Menghindari penyakit kardiovaskular dan arteriosclerosis
 • Mengelakkan pembentukan batu hempedu (gallstone)
 • Membantu penghadaman dan mengurangkan ulser perut
 • Antioksidan dan antikanser
 • Membantu keseimbangan metablisme tubuh, pertumbuhan tulang dan tubuh yang baik (khasnya bagi kanak-kanak)
 • Membekal vitamin E yang tinggi
 • Kecantikan (kulit dan rambut)
 • Kestabilan asid lemak
 • Membekal pelbagai vitamin untuk antipenuaan
 • Kegunaan massage therapy
 • Berkesan untuk bisul, ruam lampin, dan gatal-gatal
KAPSUL MINYAK ZAITUN SYRIA (100% EXTRA VIRGIN OLIVE OIL)

Cara Penggunaan : Makan 2 biji selepas sarapan atau sebelum tidur

Semenanjung                                                       Sabah/Sarawak
Harga : RM9.00 (20 biji /1 paket)                         Harga : RM9.50 (20 biji /1 paket)
Harga : RM108.00 (244 biji /1 kotak)                   Harga : RM114.00 (244 biji / 1 kotak)


Rujukan yang boleh dibaca mengenai keistimewaan Minyak Zaitun:OLIVE LOTION
      
Olive Lotion adalah gabungan di antara minyak zaitun asli dan juga ektrak wangian semulajadi. Minyak zaitun sememangnya kaya dengan vitamin E yang mampu memberikan kelembapan dan kesan yang baik kepada kulit dan rambut anda . Lavender Rosemary versi wangian yang dirumus khas untuk memberikan anda kesegaran setelah anda menggunakannya. Pastikan Olive lotion sentiasa bersama anda. Gunakan produk yang berasaskan amalan dan pemakanan sunnah untuk memberikan anda kesegaran yang sebenar.
 • Harga : RM18.00 sebotol (Semenanjung)
 • Harga : RM18.50 sebotol (Sabah/Sarawak)

Penghantaran boleh dibuat kemana-mana sahaja
Ingin menjana pendapatan sebagai PENGEDAR, dengan mendapat harga istimewa?

Kepada yang berminat sila hubungi:


En. Kailani  : 012-2951482     kailanimohd@yahoo.com
Dr. Ju         : 019-3887187      juraidah@ymail.com


KAPSUL MINYAK HABBATUS SAUDA' SYRIA GOLD
Habbatussauda ialah sejenis tumbuhan yang terdapat di kawasan Mediterranean dan kawasan gurun. Nama saintifik atau biologinya ialah NIGELLA SATIVA. Bahasa biasa ia dikenali sebagai The Black Seed, Black Cumin, Jintan Hitam, Habbah Barakah
Semenanjung                                                              Sabah/Sarawak
Harga : RM12.00 (20 biji /1 paket)                              Harga : RM12.50 (20 biji /1 paket)
Harga : RM144.00 (244 biji /1 kotak)                          Harga : RM150.00 (244 biji /1 kotak)


ANTARA KHASIAT HABBATUS SAUDA :

* Meningkatkan sistem ketahanan badan
* Melancarkan pengeluaran angin
* Mengurangkan masalah jerawat dan penyakit kulit
* Mengurangkan pertumbuhan uban
* Menurunkan paras kolesterol
* Mengurangkan risiko sakit jantung
* Memusnahkan sel tumor dan menurunkan risiko pertumbuhan tumor
* Mencegah dan merawat kanser payu dara
* Merendahkan paras gula dalam darah
* Penawar bagi Rheumatism dan anti radang
*
Mengurangkan simpton penyakit asma
* Mengurangkan kemurungan
* Meningkatkan pertumbuhan sel darah merah
* Mengurangkan migrain
* Mengatasi sembelit
* Mengatasi keputihan
* Dan banyak lagi..
* Amalan berterusan boleh menjadi penawar bagi penyakit kronik, InsyaAllah

Kehebatan Minyak Perahan Sejuk
Minyak perahan sejuk adalah yang dihasilkan dengan teknik perahan yang menggunakan teknik kehangatan rendah iaitu 25darjah selsius. (sedangkan suhu badan manusia ialah 37darjah).
Tidak dinafikan sekiranya terdapat elemen panas dalam proses pemerahan, maka minyak yang dihasilkan akan lebih banyak. Bagaimanapun, ciri-ciri rasa, khasiat malahan warna akan berubah. Sebagai contohnya, sekiranya 1kg biji habbatus sauda di perah teknik panas, akan dapat menghasilkan di antara 500g-750g minyak habbatus sauda.
Tetapi sekiranya menggunakan perahan sejuk, hanya 150g minyak habbatus sauda yang boleh dihasilkan. Jelas minyak habbatus sauda perahan sejuk dihasilkan dalam bentuk kuning keemasan berbanding perahan panas yang berwarna hitam.
Analogi yang mudah, boleh dilihat pada minyak masak. Semua minyak masak baru akan berwarna kuning keemasan, tapi apabila telah digunakan beberapa kali atau dihangatkan berkali-kali, warnanya akan menjadi gelap dan tidak lagi berkhasiat.
Sehubungan itu, produk minsyam memilih untuk meningkatkan kualiti minyak habbatus sauda dengan memperkenalkan minyak habbatus sauda emas ( gold habbatus sauda). Buat masa ini, minyak habbatus sauda emas perahan sejuk hanya boleh diperolehi melalui jenama MINSYAM.
Walaupun kos minyak ini adalah mahal, minsyam hanya meningkatkan harga RM12 (20 biji) tetapi dengan khasiat dan mutu yang lebih baik. Sehubungan itu kami memberi peluang kepada pengguna minyak habbatus sauda agar membuat pilihan yang bijak dengan mendapat produk yang lebih berkualiti pada harga yang berpatutan.

BUKTI KEHEBATANNYA
Khasiat Habbatussauda bukan cakap cakap kosong.Ia disokong pelbagai kajian dan siasatan termasuk yang dijalankan pakar perubatan Barat.
Antara pakar perubatan dan ahli sains yang menjalan kajian ialah dari pusat ilmiah Cancer Immunobiology Laboratory South Carolina, US, University Munich Germany, University of Patchefstroom, King's College London, College of Medicine King Faisal University, Department of Biology, Riyadh.
Disamping itu ramai lagi saintis yang memaparkan hasil kajian mereka di dalam pelbagai buku, majalah dan jurnal perubatan antara bangsa. Antaranya Dr.Peter Schleicher, pakar immunisasi Eropah mendapati Habbatussauda berhasil menyembuhkan 420 daripada 600 orang yang mempunyai masalah alahan atau allergik. Kebanyakan mereka mengidap allergik terhadap “pollen’,d ebuan dan habuk, jerawat dan saraf kulit serta mempunyai daya tahan lemah.
Saintis di Cancer and Immuno Biological Laboratory of Germany mengesahkan Habbatussauda mampu merangsang sumsum tulang atau “bone marrow” dan sel immunity, meningkat penghasilan apa yang dikenali sebagai ‘interferon” dan mempertahankan sel-sel biasa terhadap kesan kemusnahan sel oleh virus. Seorang lagi pakar Eropah, Professor Michael Meurer pula mendaapati Habbatussauda berupaya menghentikan pembengkakan atau “inflammation” dan masalah saraf kulit.
Mereka juga mendapati Habbatussauda berupaya memusnahkan sel sel tumor dan meningkatkan jumlah antibodi yang menghasilkan apa yang dinamakan B cell.
Sebenarnya banyak lagi hasil kajian yang didedahkan kerana sejak 1959 lebih 200 kajian telah dijalankan.
Pakar perubatan dan saintis menamakannya The Black Seed, Black Cumin, Black Caraway, Nigella Sativa. Hakikatnya itulah HABBATUSSAUDA.

Ibnu Sina

Ada yang menggelarnya The Back Seed. Itu Bahasa Inggeris. Dalam Bahasa Melayu, bijian yang mempunyai berkat. Dalam bahasa Arab, Habbatul Barakah. Jelas bahan yang sama itu HABBATUSSAUDA.

Hasil kajian pakar perubatan Barat mahupun Timur adalah senada iaitu HABBATUSSAUDA ubat pelbagai jenis penyakit dan telah digunakan sejak zaman kuno Mesir dan Greek dengan berkesan. Malah tokoh cendekiawan Muslim Ibnu Sina dalam karya terbesarnya The Canon of Medicine yang dianggap buku paling terkenal di dunia kedoktoran di Timur dan Barat menyatakan dengan jelas kehebatan bijiran hitam itu.
Namun pengiktirafan paling besar ialah sabda Nabi Muhamamd saw: Sesungguhnya Habbatussauda itu adalah ubat semua penyakit kecuali mati.

UBAT PELBAGAI PENYAKIT

Wujudkah bahan yang boleh menjadi ubat untuk bermacam jenis penyakit? Jawapannya mudah. Memang ada. Habbatussauda namanya.
Apa yang mampu dibuat Habbatussauda? Banyak sebenarnya. Ia meningkatkan fungsi kekebalan tubuh terhadap penyakit. Sekali gus mencegah tubuh diserangi penyakit.
Ia juga merangsang sumsum tulang dan sel yang perlu untuk sistem kekebalan tubuh. Dalam erti kata lain ia turut melindungi sel biasa untuk melawan VIRUS dan juga sel ketumbuhan atau apa yang dikenali sebagai SEL TUMOR.
Dengan meningkat fungsi sistem kekebalan tubuh, Habbatussauda berperanan penting dalam penyembuhan KANSER dan AIDS, dua penyakit yang paling digeruni.

Habbatussauda bertindak juga sebagai antibiotik. Dengan itu mampu menjadi pemusnah virus yang membawa penyakit CIRIT BIRIT, DYSENTRY, RADANG PARU, KOLERA, ANTRAX , penyakit KULIT termasuk kudis dan bisul.
Mampu bertindak sebagai anti alahan dan menjadi bahan anti lelah atau penyakit ASMA.
Ia boleh menurunkan kadar kandungan gula dalam tubuh pengidap penyakit DIABETES atau kencing manis.
Di samping itu Habbatussauda juga mampu menurunkan kadar KOLESTEROL, meningkatkan daya ingatan , konsentrasi serta kecerdasan otak kerana mempunyai kandungan yang merangsang sel otak dan memperbaiki peraliran darah ke otak.

BAGAIMANA HABBATUSSAUDA BERTINDAK?
Dengan komponen komponennya, Habbatussauda bertindak ;
 • + Mengeluarkan penyakit ( bersifat medikal)
 • + Menenangkan tubuh supaya beristirahat
 • + Menyedia atau melengkapkan pembaikan sel dalam tubuh
 • + Memperlambat proses penuan.

No comments:

Post a Comment